Fejlesztés és létszámbővítés a Coloplastnál

operativprogram.hu
2014-02-10

A gyógyászati segédeszközöket gyártó cég több mint 1,5 milliárd forintból ruház be nyírbátori gyártóbázisán.

A részben európai uniós támogatású fejlesztésnek köszönhetően nőhet a cég munkavállalóinak száma – közölte a dán érdekeltségű társaság.

A sztomaterápiás eszközöket, katétereket és modern kötszereket gyártó társaság 391,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv A magas foglalkoztatási hatású projektek komplex támogatása című pályázatán. A 1,506 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően ötven új munkahely jött létre.

A Coloplast a pályázati projekt keretében új termékek gyártásához szükséges gyártóberendezések beszerzésével és egy korszerű, tisztateres ellátórendszer kiépítésével bővíti nyírbátori gyártóbázisát. A program befejezését követően exportpiacokra gyártanak gyógyászati segédeszközöket.

A Coloplast A/S 1957-ben Dániában alakult, tevékenységét sztomaterápiás eszközök gyártásával kezdte. Termékeit elsősorban kórházakban, szakrendelőkben és egyéb egészségügyi intézményekben alkalmazzák. A Coloplastnak világszerte több mint 8 ezer dolgozója van. A Magyarországon 2001 óta jelenlévő cég Tatabányán és Nyírbátorban rendelkezik gyártóegységgel, itt körülbelül 2200 munkavállalót foglalkoztat.

A társaság senior alelnöke tavaly szeptemberben jelentette be, hogy egy összesen 21 milliárd forint értékű gyártókapacitás-bővítés keretében a következő években több mint hétszázzal növelik a munkavállalók számát.

A nyilvános cégadatok szerint a Coloplast Hungary Kft. 2012-ben 56 milliárd forintot meghaladó árbevétel mellett 3 milliárd 21 millió forintos adózott eredményt ért el.

MTI