Fejlesztés a Kecskeméti Konzerv Kft-nél

operativprogram.hu
2013-09-08

A vállalat 975 millió forint összegű technológiai fejlesztést hajt végre.

A Kecskeméti Konzervgyártó és Kereskedelmi Kft. 380 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében – tájékoztatott a gazdasági társaság.

A Kecskeméti Konzerv Kft. közleménye szerint, egy új fejlesztésű, számítógéppel vezérelt osztályozó gépsort állítanak munkába. A gépsor beállításával például megszűnik az átállási idő, a termékminőség javul, s a szennyeződések mennyisége 90 százalékkal csökken. A projekt keretében egy mintaüzemet is kialakítanak egy 3456 négyzetméter alapterületű csarnokban, amely légkezelő berendezéssel lesz ellátva.

A mintaüzem mindenben megfelel majd az uniós követelményektől jóval szigorúbb élelmiszerbiztonsági feltételeknek is.

A Kecskeméti Konzerv Kft. 2005. április 11-én alakult. A vállalat főleg csemegekukoricát, zöldborsót és mixeket gyárt. Az új csomagoló gépsor nem használ műanyagot, így környezetvédelmi termékdíjat nem kell majd fizetnie a vállalatnak.

A cég a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt pályázaton nyerte el a támogatást, a projekt az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A gazdasági társaság 2011-ben 8,1 milliárd forint nettó árbevételt ért el, amelyet 2012-ben 9,5 milliárd forintra tudott növelni. A 2012-es adózott eredménye 940 millió forint volt. A vállalat átlagos létszáma 260 fő, de a szezonális időszakban lényegesen több munkavállalót alkalmaznak.

MTI