Exportnövelő kapacitásbővítést indít a Sanatmetal

operativprogram.hu
2016-03-11
Sanatmetal

A magyar vállalkozás az 515,8 millió forint összköltségű projektje során termelési kapacitását bővíti exportnövelés céljából.

A Széchenyi 2020 „Mikro, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című konstrukciója keretében 257,9 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a Sanatmetal Ortopédiai és Traumatológiai Eszközöket Gyártó Kft.

A Sanatmetal Kft. 100%-ban magyar tulajdonú, orvosi eszközöket gyártó és forgalmazó vállalkozás, amely jelenleg Magyarország piacvezető, illetve meghatározó vállalata a traumatológiai és ortopédiai eszközök gyártásának szakterületén. A vállalat innovatív fejlesztőként és minőségi gyártóként elismert szereplője a nemzetközi piacnak is, ahol részben a saját termékeikkel, részben a legnagyobb világcégek stratégiai beszállítójaként van jelen.

Céljuk a traumatológiai és ortopédiai termékkör gyártási hátterének, termelési kapacitásának bővítése, beszállítói kapcsolatuk növelése világszínvonalú környezetbarát termelő berendezésekkel, melyhez jelen projekt is hozzájárul, megteremtve a lehetőséget versenyképességük további növelésére.

A termékeik iránti kereslet folyamatosan növekszik, jelenleg a növekedésük elsősorban az igények gyors kielégítésének képességétől függ, amelyet a kapacitásuk bővítésével és a hatékonyság növelésével együtt tudnak elérni.

A projekt során történő beszerzések négy gyártási területet érintenek: a csontlemez, a velőűrszeg, a csontcsavar és a csípőprotézis gyártást, amelyekben 3+1 tengelyes, valamint 3+2 tengelyes függőleges megmunkáló központok, CNC hosszlyukfúró gép, korszerű CNC eszterga gépek beszerzése vált szükségessé.

Az újonnan beszerzésre kerülő termelő eszközök a megőrzött munkahelyek fenntartásához is hozzájárulnak, továbbá jelentős kapacitásbővülést jelentenek és a korábbitól termelékenyebb technológiát biztosítanak, valamint olyan komplex megmunkálásra képesek, amik a járulékos személyi időket is csökkentik.

A GINOP-1.2.1-15 számú pályázati kiíráson 257 904 887 forintos támogatást elnyert, 515 809 777 forint összköltségvetésű fejlesztés 2015. november 1-én indult és várhatóan 2017. március 31-én zárul.

OP