Exportnövelő kapacitásbővítés a Sanatmetalnál

operativprogram.hu
2017-06-26
Sanatmetal

A magyar vállalkozás 515,81 millió forint összköltségű projektje során korszerű technológiai színvonalú berendezések beszerzése és termelésbe integrálása valósult meg.

A Széchenyi 2020 „Mikro, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című konstrukciója keretében 257,9 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a Sanatmetal Ortopédiai és Traumatológiai Eszközöket Gyártó Kft.

A Sanatmetal Kft. 100%-ban magyar tulajdonú, orvosi eszközöket gyártó és forgalmazó vállalkozás, amely jelenleg Magyarország piacvezető, illetve meghatározó vállalata a traumatológiai és ortopédiai eszközök gyártásának szakterületén. A vállalat innovatív fejlesztőként és minőségi gyártóként elismert szereplője a nemzetközi piacnak is, ahol részben a saját termékeikkel, részben a legnagyobb világcégek stratégiai beszállítójaként van jelen.

A vállalkozás célja a traumatológiai és ortopédiai termékkör gyártási hátterének, termelési kapacitásának bővítése, beszállítói kapcsolatuk növelése világszínvonalú környezetbarát termelő berendezésekkel, melyhez jelen projekt is hozzájárult, megteremtve a lehetőséget a versenyképesség további növelésére. A Sanatmetal termékei iránti kereslet folyamatosan növekszik, a növekedésük elsősorban az igények gyors kielégítésének képességétől függött, amelyet a kapacitásuk bővítésével és a hatékonyság növelésével együtt tudtak fokozni.

A projekt során összesen 12 db új berendezés megrendelése, telepítése, minősítése, üzembe helyezése, és termelésbe bevonása történt meg, mely négy gyártási területet érintett: a csontlemez, a velőűrszeg, a csontcsavar és a csípőprotézis gyártást, amelyekben 3+1 tengelyes, valamint 3+2 tengelyes függőleges megmunkáló központok, CNC hosszlyukfúró gép, korszerű CNC eszterga gépek beszerzésére került sor.

Az új termelő eszközök a megőrzött munkahelyek fenntartásához is hozzájárultak, továbbá jelentős kapacitásbővülést jelentenek és a korábbitól termelékenyebb technológiát biztosítanak, valamint olyan komplex megmunkálásra képesek, amik a járulékos személyi időket is csökkentik.

A GINOP-1.2.1-15 számú pályázati kiíráson 257,9 millió forintos vissza nem térítendő támogatást elnyert, 515,81 millió forint összköltségvetésű fejlesztés 2015. november 1-én indult és 2017. április 18-án zárult.

OP