Eszközparkját bővítette az Egrokorr

operativprogram.hu
2013-08-16
Egrokorr festékek

A projekt célja a modernizálás, az energiafelhasználás csökkentése és környezetkímélőbb technológiák alkalmazása volt.

A festékipari cég 3,1 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológia fejlesztése” című pályázati kiírásán a 9 millió forintot meghaladó összköltségvetésű projektjéhez.

Az Egrokorr Zrt. 1990-ben alakult, érdi székhelyű vállalkozás, fő tevékenysége festék- és bevonóanyag gyártása. A cég 2003-ban – licensz és márkanév vásárlás útján – gyártási palettáját kiegészítette a Dunalakk Kft. termékeivel.

A vállalat termékeit ipari, lakossági felhasználóknak egyaránt ajánlja. Gyártási palettáján több mint 11.000 féle festék szerepel, melynek nagy részét ipari vállalatok, kisiparosok, nagykereskedők, egyéni vállalkozók részére dolgozta ki. Különleges festékkínálatában éppen úgy szerepel a nehéz korróziós bevonóanyag, kádfelújító zománcfesték, üvegfesték, PVC festék, huzallakk, karácsonyfadísz-lakk, mint a magas minőségű ipari bevonatok: porlakkok, vízzel hígítható mártózománcok, szilikon és akrilát fugamasszák.

Az Egrokorr alapítói és munkatársai több évtizedes festékgyártói múlttal rendelkeznek és fontosnak tartják a termékek és szolgáltatások folyamatos fejlesztését.

A projekt keretén belül az Egrokorr Zrt. megvásárolt egy új Speedstar 3000 típusú címkenyomtató berendezést adagoló egységgel és vágófejjel, egy új Avery ALS104 LH címkézőt (4″, balos kivitelben), egy új körcímkéző berendezést, valamint egy új körasztalt.

A cég az elérhető legjobb technika – BAT – elvét kívánta érvényesíteni ezekkel a modernizációs beszerzésekkel.

A fejlesztés eredményeként lehetővé vált a lakossági termékek címkéinek nyomtatása saját berendezéssel, valamint a lakossági kiszerelések közvetlen kézi munkaerő felhasználása nélküli felcímkézése, automata címkéző gép segítségével.

A fejlesztés 2012. július 6-án kezdődött és 2012. december 14-én zárult.

OP