Eszközparkját fejlesztette a V-CASTING

operativprogram.hu
2019-05-15
V-CASTING

A cég 505 millió forint összköltségű projektje során termelési kapacitását bővítette közel 253 millió forint uniós támogatással jászfényszarui telephelyén.

A V-CASTING Öntödei Termelő és Szolgáltató Kft. magyar magánszemélyek tulajdonában lévő társaság, melynek fő tevékenységi köre „egyéb nem vas fém öntése”, ezen belül elsősorban az alumínium és Zamak nyomásos öntészete. A fő tevékenységhez kapcsolódóan folyik az öntvények felületi kikészítése és megmunkálása, gyártószerszámok gyártása és karbantartása, továbbá a termékek vevők által kért színekben történő porlakkozása, festése.

A vállalkozás elsődleges célcsoportja az autóipari és az árnyékolástechnika területén a redőny- és árnyékolástechnikai termékek gyártásával, forgalmazásával és beépítésével foglalkozó cégek, melyek igényeit állandó raktérkészletből rövid határidővel tudják kielégíteni. A további piaci bővülés csak a gyártási technológia fejlesztésével volt elérhető, amely által a jövőben csökken az időigény, javul a minőség jelentősen olcsóbb előállítási költség mellett, valamint növekszik a termelékenység, és csökken a garanciális javítási feladatok száma.

A fejlesztési beruházás keretében a következő eszközök beszerzése történt: Bühler Evolution 42 és Ecoline S Pro 53 nyomásos öntőgépek, MU 2000 D röntgen a hozzá tartozó képelemző szoftverrel, valamint egy R650X1 CNC függőleges megmunkálóközpont. A projekt során beszerzett termelőgépek segítségével magasabb minőség mellett legalább 15%-os kapacitásbővülés érhető el. A minőségi javulás elsősorban az autóipari, míg a mennyiségi növekedés az árnyékolástechnikai megrendelők igényeit hivatott maradéktalanul kielégíteni.

A Széchenyi 2020 program „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című, GINOP-1.2.1-16 számú pályázati kiírásán 252 886 316 forint vissza nem térítendő hazai és európai uniós támogatást elnyert, 505 772 632 forint összköltségvetésű fejlesztés 2018. május 1-jén indult és 2019. március 28-án zárult.

OP