Eszközparkját bővíti a Weborange Consulting

operativprogram.hu
2016-11-21
weborange consulting

A Széchenyi 2020 program keretében 190,1 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a Weborange Consulting Kft.

A vállalkozás 380,2 millió forint összköltségű projektje során nagy teljesítményű erőművi alkatrész gyártó kapacitás kiépítése történik.

A beruházás során megvásárlásra és beüzemelésre kerül a szélturbinák alkatrészeinek gyártásához szükséges 1 db Mikron VCE 1200 CNC megmunkáló maróközpont és 1 db DECKEL MAHO DMF 260/11 mozgóállványos megmunkáló központ. Ezen eszközök lehetőséget teremtenek, hogy a vállalkozáson belül kialakuljon egy perspektivikusan fejlődő új üzletág, amely megteremti a lehetőségét a cég további bővülésének, fejlődésének.

A projekt keretében beszerzendő eszközökkel a Weborange Consulting Kft. energetikai berendezéseket és azok gyártásához tartozó szerszámokat gyártó vállalkozás közvetlen beszállítójának dolgozhat alkatrészek előállításával. A fejlesztés eredményeképpen a cég olyan üzletágat indít, amely segítségével a jelenleg kevésbé prosperáló üzletágak bevételkiesését helyettesíteni tudja, illetve olyan növekedési és fejlődési perspektívát teremt, amely megalapozza a hosszú távú növekedési és fejlődési pályáját.

Az új eszközök működése összefügg, hiszen a mozgóállványos megmunkáló központ nagyobb munkadarabok kialakítására szolgál, a CNC maróközpont kisebb munkadarabok megmunkálására, és az elkészült alkatrészek finommegmunkálását, késztermékké alakítását teszi lehetővé. Az eszközök egymással összefüggnek, együttesen adnak egy gyártósort. A beruházás eredményeképpen magasabb feldolgozottságú termék áll elő, mivel egy precíziós tervezési és gyártási folyamat következtében egy fémalapanyagból energetikai berendezésekben használt alkatrész válik.

A GINOP-1.2.1-15 számú pályázati kiíráson 190 099 389 forintos támogatást elnyert, 380 198 778 forint összköltségvetésű fejlesztés 2016. augusztus 30-án indult és várhatóan 2017. december 31-én zárul.

OP