Eszközparkját bővítette a Strulik Zrt.

operativprogram.hu
2015-04-15
Strulik Zrt. festőüzem

291,68 millió forint összköltségű komplex fejlesztést zárt a hódmezővásárhelyi vállalat.

116,67 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a STRULIK Zrt. a projekthez, melynek során az újonnan épült porfestő üzeméhez szükséges berendezésekkel bővítette eszközparkját.

A Strulik Zrt. tevékenysége három területre osztható: a légtechnikai tűzgátló szerkezetekre, melyek szinte egyedülállóak országunk légtechnikai kínálatában, a szellőzéstechnikai termékekre, amelyek teljes körűen kiegészítik a szellőző-csővezetékekhez szükséges szerelvények piaci igényeit, valamint a zománcozott kályhacsövekre.

A cég a légtechnikai termékeket Németországba és Franciaországba exportálja, a zománcozott termékeket a hazai piacon, Szlovákiában és Romániában értékesíti. A vállalkozás anyacége a Strulik GmbH, mely jelentős résztvevő a légtechnikai-, „hangtalan” légtechnika és a tűzvédelem légtechnikai piacokon. A hódmezővásárhelyi gyártóbázis jó minőségben és magyar hozzáadott értékkel valósítja meg a német, magas műszaki tartalmú fejlesztéseket.

Tekintettel arra, hogy a vállalkozás folyamatos fejlődés alatt áll, a mostani fejlesztés is egy másik projekthez, a telephely-fejlesztési pályázat keretében megépült új csarnok építéséhez kapcsolódott. Az új csarnokra egyrészt a korábbi zsúfoltság megszüntetése miatt, másrészt egy új porfestő üzem létrehozása miatt volt szükség. A porfestő üzemhez szükséges berendezések jelen projekt keretében kerültek beszerzésre. A Strulik Zrt. célja a beruházással az volt, hogy saját keretein belül tudja megoldani termékeinek porfestését, így ezzel költséget takarítson meg.

A felületkezelés másik oldalát, a KTL technológiát azért kívánták alkalmazni, mivel ebből kapacitáshiány mutatkozott, és a saját termékeik felületkezelésén felül korszerű és környezetkímélő kapacitást tudnak ezzel biztosítani a környékbeli üzemeknek. A kapacitások kiépítésével exportpiaci lehetőségeiket bővítették, valamint szakképzett munkaerőt is alkalmaznak az új berendezésekhez, továbbá új számítógépeket és szoftvereket vásároltak, különös tekintettel a CAD gépészeti tervező szoftverre.

A „Komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című konstrukció keretében 116 671 191 forintos támogatást elnyert, 291 677 978 forint összköltségvetésű fejlesztés 2013. március 18-án indult és 2015. március 15-én zárult.

OP