Eszközbeszerzés és IT fejlesztés

operativprogram.hu
2013-01-22

5,1 millió forint támogatást nyert el a gyáli Agroplast Kft. termeléséhez szükséges gépek és informatikai eszközök beszerzésére.

Az Agroplast Kft. üvegszálas-poliészter feldolgozási tevékenységet folytat immár több mint 20 éve. A termelés során használt eszközök karbantartási költsége jelentős volt és megbízhatóságuk egyre csökkent. A működési költség és a környezetterhelés növekedése miatt a cég további fennmaradásának elengedhetetlen feltétele a biztonságos és határidőre történő gyártás, mely az új eszközökkel lényegesen jobb feltételeket biztosít a versenyképességhez.

A projekt keretén belül megvalósult beruházással az anyagmozgatási és termelési folyamatok korszerűsödtek, ezzel a termelés folyamatában a zökkenő-mentesebb működést biztosítva. Az IT fejlesztéssel a vállalati rendszer korszerűsödött, hatékonysága növekedett.

Az Új Széchenyi Terv KMOP 1.2.1-11/A „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése” elnevezésű pályázatán elnyert 5 122 308 forint támogatásból a vállalkozás egy Doosan dízel villástargoncát, Gardner Denver csavarkompresszort, Gardner Denver hűtveszárítót, valamint számítógépeket és szoftvereket vásárolt.

A beruházás keretében beszerzett gépek és berendezések kiváltották a régi elavult gépparkot, elavult infrastruktúrát, melynek köszönhetően szignifikánsan csökken a környezetszennyezés és a működési költség. Az új berendezések a cég sikeresebb működésének minden lényeges feltételében előrelépést jelentenek. A megnövekedett teljesítmény, a kapacitásbővülés, illetve a szolgáltatás kiesések minimalizálása növeli a cég versenyképességét és javítja az ügyfelekkel való kapcsolattartási folyamatokat is.

A 14 635 168 Ft összköltségvetésű technológiai fejlesztés 2011. április 27-én vette kezdetét és 2012. július 26-án zárult.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

OP

OP