Eszközbeszerzés az ÁMEI Zrt-nél

operativprogram.hu
2012-11-30

Vizsgáló egység beszerzésére 17,9 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az ÁMEI Zrt. az Új Széchenyi Terv keretében.

Az ÁMEI Ásványolajtermék Minőségellenőrzési Zártkörűen Működő Részvénytársaság a magyarországi olajpiac meghatározó szereplője az ásványolaj és ásványolaj-ipari rokon termékek fizikai, kémiai műszeres analitikai vizsgálata, valamint mintavétele területén. Szakmai tevékenységének elismeréseként már 1989-től folyamatosan akkreditált státuszban működik.

A megbízói kör megtartása, valamint új megbízások megszerzése érdekében magas színvonalú, bővülő mérési kapacitást kell biztosítani, az új mérésekhez korszerű eszközökre van szükség.

Ezt a célt szolgálta a projekt segítségével beszerzett, CFR F5 modelljelű vizsgáló egység. A „cetánmotor” a dízelgázolaj cetánszámának meghatározására alkalmas egyhengeres, négyütemű, változtatható kompresszióarányú, indirekt befecskendezésű motor.

A mérés során a vizsgált minta és a referencia üzemanyag elegyek égési tulajdonságait hasonlítja össze szabványos üzemeltetési körülmények között a kompresszióarány változtatásával állandó gyulladási késedelem mellett.

Az Új Széchenyi Terv KMOP 1.2.1-11/A „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése” című pályázati kiírás keretében 17 862 076 forint támogatást elnyert, közel 56 millió forint összköltségű eszközbeszerzési projekt 2011. szeptember 19-én kezdődött és 2012. április 27-én zárult.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

OP