Építőipari gépbeszerzés uniós forrásból

operativprogram.hu
2011-07-13

Földmunkagépek beszerzése valósult meg európai uniós társfinanszírozással az Integrál Építő Zrt-nél.

Az építőipari fővállalkozással és kivitelezéssel foglalkozó 28 éves részvénytársaság a dél-alföldi régió egyik meghatározó építőipari vállalkozása. Évről évre kiegyensúlyozottan gazdálkodik, árbevétele folyamatosan nő, ahogyan a foglalkoztatottak száma is.  Mind a magas-, mind a mélyépítésben többéves szakmai rutinnal rendelkezik: középületek, sportcsarnokok, kiemelkedő városképi jelentőségű és műemléki épületek, útépítési, valamint szennyvíz csatornázási munkák fűződnek a nevéhez.

A cégvezetés szerint a modern, tudásalapú gazdaságban a versenyképesség egyik legfontosabb eszköze az innovatív magatartás és a fejlett technológiai- és alapanyagbázis. Ennek megvalósítása érdekében nyújtották be pályázatukat is az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) „Mikro, kis- és középvállalkozások technológia fejlesztése” elnevezésű kiírására.

A sikeres pályázat során az Integrál Építő Zrt. közel 50 millió Ft összköltséggel, mintegy 20 millió Ft támogatási igénnyel gépek (kotró-rakodó, minikotró, csúszókormányzású univerzális rakodó, úthenger) beszerzését valósította meg. A fejlesztés 2011. június 1-én indult és június 8-án zárult.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

OP