Energetikai korszerűsítések Bács-Kiskun megyében

operativprogram.hu
2015-11-26
Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Befejeződött a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal hat épületének energetikai korszerűsítése.

A kormányhivatal közleménye szerint az Európai Unió és a központi költségvetés 1,035 milliárd forint támogatásával megvalósult projekt keretében eredetileg csak a kormányhivatal törzshivatalának az energetikai felújítását tervezték, azonban pluszforrást kaptak, amelyből további öt épület korszerűsítését végezték el.

A fő helyszín a kecskeméti törzsépület, amelynek éves gázfogyasztása eddig megközelítette a 23 millió forintot. Az energetikai korszerűsítés során az épület homlokzata utólagos hőszigetelést kapott, felújították a lapos tetők vízszigetelését, kiegészítő hőszigetelés készült a tetőkön is, és kicserélték a homlokzati nyílászárókat. A fejlesztés során a fűtési hálózatot és az ahhoz tartozó hőleadókat elbontották, helyettük két fűtési rendszert építettek ki (meleg vizes, levegő-levegő hőszivattyús).

A pluszforrásnak köszönhetően a Baján, a Kecskeméten, a Kiskunfélegyházán és a Kiskunhalason lévő épületek is megújultak. Az épületeken elvégezték az utólagos hőszigetelést, kicserélték a nyílászárókat, és egy helyszínen napelemes, háztartási méretű kis erőművet telepítettek.

MTI