Életminőség javító fejlesztés Egerben

operativprogram.hu
2013-08-14
Sanatmetal Kft. fejlesztés

A Sanatmetal olyan implantátum rendszert hozott létre, amely a csonttörések gyorsabb gyógyulását segíti.

Az egri Sanatmetal Ortopédiai és Traumatológiai Eszközöket Gyártó Kft. az Új Széchenyi Terv „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” című pályázati kiírásán elnyert 266 millió forint támogatás segítségével valósította meg a közel 592 millió forint összköltségvetésű projektjét.

A cég által kifejlesztett implantátum az előforduló csonttörések jelentős részénél hatékony megoldást ad az operatőrök kezébe a törések optimális ellátására, továbbá kimagasló innovációs tartalommal, és kiemelkedő minőséggel rendelkezik annak érdekében, hogy a hazai és nemzetközi piacon is versenyképes legyen.

A versenyképesség eléréséhez szükséges a hatékony gyártási háttér is, amelyet a vállalkozás a projekt keretein belül a kor legmagasabb technológiai színvonalát képviselő berendezésekkel bővített. A termékfejlesztés végrehajtása közben az orvostechnikai eszközökre vonatkozó szabványokat és jogszabályokat, valamint a termékekre és fejlesztési folyamatra vonatkozó EU tanácsi direktívák rendelkezéseit maradéktalanul betartva a projekt során CE jeles termékek jöttek létre, amelyek értékesítése mind az Európai Unió területén belül, mind azon kívül lehetséges lesz.

A 2011. május 16-án indult és 2012. december 31-én zárult fejlesztés eredményeképpen létrejött implantátumok az egyre növekvő oszteoporózis esetén is megfelelő rögzítést biztosítanak a törés gyógyulásáig, mindezt a minimál invazív műtéti technika alkalmazásával a betegek kockázatának csökkentése, és a gyorsabb gyógyulás elősegítése érdekében.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

OP