Egymilliárdos logisztikai fejlesztés Mándokon

operativprogram.hu
2013-12-06

Közel 490 millió forint uniós támogatással fejlesztette telephelyét a Transit Speed.

A záhonyi Transit Speed Kft. közel egymilliárd forint értékű logisztikai fejlesztést hajtott végre mándoki telephelyén, európai uniós támogatással – közölte a cég.

Kállainé Szeles Bernadett, a Transit Group Logisztikai Központ Cégcsoporthoz tartozó társaság főkönyvelője elmondta: a csaknem 980 millió forint összegű beruházáshoz a Záhonyi Gazdaságfejlesztési Övezetben működő vállalkozás közel 490 millió forint összegű uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán.

A projekt részeként több mint 10 ezer négyzetméter alapterületű acélvázas raktárat építettek, amely részben hőszigetelt, és rakodórámpa kapcsolódik hozzá. Emellett bővítették a telephely széles és normál nyomtávolságú vasúti iparvágányát. A raktár egyik oldalán a FÁK-országokban használatos két széles, míg a másikon két normál vágány épült, amely természetesen kapcsolódik a közforgalmú MÁV-hálózathoz.

A logisztikai szolgáltatás bővítéséhez 14 korszerű rakodógépet vásároltak és állítottak munkába, így a korábbiaktól nagyobb mennyiségű áru átrakására van lehetőség.

A beruházással a kft. 40 vagonnyi áru egy időben történő fogadására és tárolására növelte kapacitását. Az új raktár por- és fagymentes része a cég várakozásai szerint versenyelőnyt biztosít számára a térségben működő többi vállalkozással szemben.

A főkönyvelő tájékoztatása szerint az 1990-ben alakult Transit Speed Kft. áruátrakással, raktározással csomagolással és szállítmányozással foglalkozik a magyar-ukrán határ záhonyi térségében. Jelenleg 27 dolgozójuk van.

A cég a múlt évben 1 milliárd 384 millió forint nettó árbevételt ért el. Az idén az európai uniós támogatású fejlesztésnek is köszönhetően több mint 10 százalékos forgalomnövekedésre számítanak – mondta Kállainé Szeles Bernadett.

MTI