Egyedülálló nyomdaipari fejlesztés a JAVIPA Kft-nél

operativprogram.hu
2014-01-29
BOBST EXPERTCUT

A 194,82 millió forint összköltségvetésű projekt jelentősen javította a békéscsabai cég versenyképességét.

A JAVIPA Nyomdaipari Kft. 68,18 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv „Komplex vállalati technológia fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című pályázati kiírásán. A cég versenyképességét növelő, 194,82 millió forint összköltségvetésű projekt során a legmagasabb technológiai színvonalat képviselő, a régióban egyedülálló nyomdaipari eszközök beszerzése történt meg.

A nyomdaipari cég gyógyszeripari partnerei részéről folyamatos igény jelentkezik a kifogástalan minőségre a vállalkozás által gyártott nyomdai hajlított dobozok kivitelezése során.

Ezen igény teljes körű kielégítése indokolta a BOBST EXPERTCUT 76 E típusú kimetszőgép beszerzését, mely a nyomdai hajlított dobozok kimetszését, stancolását szolgálja. A gyógyszeripar növekvő faltkarton igénye tette szükségessé, hogy a termékek kifogástalan minőségben, még a korábbinál is rövidebb átfutási idővel készülhessenek el.

Az európai uniós forrás segítségével megvalósuló projekt keretében betegtájékoztatók konfekcionálására és csomagolására alkalmas kötegelőgép, papíripari párhuzamos olló és lézer segítségével digitális lemez készítését segítő lemezlevilágító berendezés is beszerzésre került.

Az Új Széchenyi Terv „Komplex vállalati technológia fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” elnevezésű pályázati kiírásán 68 188 983 forint támogatást elnyert, 194 825 665 forint összköltségvetésű technológiai fejlesztés 2012. december 19-én vette kezdetét és 2014. januárjában zárult.

OP

OP