Egészségre nevelő programok az Öntöde Sportcentrumban

operativprogram.hu
2014-11-06

A Szombathelyi Öntöde Fallabda Közhasznú Sportegyesület a projekthez 9,88 millió forint uniós támogatást nyert el.

A civil szervezet 2013. szeptember 1-jén indult és 2014. október 31-én zárult 100%-os európai uniós támogatással megvalósult projektje során egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramokat tartott az Öntöde Sportcentrumban.

A Szombathelyi Öntöde Fallabda Közhasznú Sportegyesület a lakosságot célzó olyan eseményeket szervezett, amelyek hozzájárulnak az egészséges életmód kialakításához, fenntartásához.

Az egészségügyi állapotfelmérések során elsősorban az egyének fizikai állapotát mérték fel annak érdekében, hogy a prevenció megtörténjen, és fokozottan hívják fel a figyelmet a szűrésekre, a vizsgálatok fontosságára, azok gyakoriságára.

A bajnokságok és a versenyek mozgásos tevékenységekből épültek fel, melyek egyrészt az ügyességre, az erőre, másrészt a koncentrációra és a csapatmunkára ösztönözték a résztvevőket.

A sportegyesület egészségnapot és életmódtábort is rendezett annak érdekében, hogy az egyének megismerjék az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás alapvető tényeit, mind szélesebb körben alakuljon ki a rendszeres mozgásra való igény, a közösségi, családi programokba a sporttevékenység és a játékos mozgás beépüljön, valamint a squash – mint az egészséges életmódhoz vezető út – megismertetése megtörténjen.

A sport- és klubfoglalkozásokkal az egyesület több korcsoportot ért el és nyert meg a testmozgásnak, így célja megvalósult, hogy minél szélesebb körben alakuljon ki a rendszeres testmozgás és a testedzés rendszeres szükségletté váljon.

OP