Egészségre nevelő életmód programok az Alba Regia Atlétikai Klubnál

operativprogram.hu
2014-09-15
Alba Regia Atlétikai Klub

A projekt keretében egészségügyi szűrővizsgálatokat és életmód előadásokat is tartottak.

„Egészségre nevelő életmód programok az Alba Regia Atlétikai Klubnál” címmel 9,74 millió forint uniós támogatást nyert el az ARAK.

A civil szervezet a 2013. szeptember 1-én indult és 2014. augusztus 31-én zárult 100%-os európai uniós támogatottsággal megvalósult projekt során egészségre nevelő és szemléletváltó életmódprogramokat tartott.

A székesfehérvári Alba Regia Atlétikai Klub fontos szerepet játszik a fehérvári sportban. A versenysporton túl olyan a lakosságot célzó eseményeket szervez, amelyek hozzájárulnak az egészséges életmód kialakításához, fenntartásához. Az utcai futóversenyek és a hozzájuk kapcsolódó programok (felkészítés, tanácsadás) és a szabadidősport szakosztály munkájával népszerűsíti az egészség megőrzése érdekében végzett mindennapos testmozgást.

A pályázati projekt keretében ezt a feladatot egészítette ki az ARAK a célcsoport számára végzett egészségügyi szűrővizsgálatokkal, életmód előadásokkal és konkrét, személyre szabott tanácsadással, edzéstervezéssel.

A sportegyesület 2013. szeptember 1-től egy éven keresztül heti két alkalommal sportfoglalkozással, a projekt során két alkalommal egészségügyi állapotfelméréssel, életmód táborral egészségnappal, bajnoksággal, 5 alkalommal előadással és egy vetélkedővel járult hozzá a projektben részt vevők egészséges életmódra neveléséhez.

A résztvevők számára az ARAK szabadidősport szakosztályának keretein belül további két évig lehetőség lesz a sportfoglalkozások és előadások látogatására.

OP