Debreceni szolgáltató központját fejlesztette a Kancellár.hu

operativprogram.hu
2014-03-12
Kancellár.hu Informatikai Tanácsadó Zrt.

Az Új Széchenyi Terv keretében közel 29,3 millió forint támogatást nyert el az informatikai tanácsadó cég.

A Kancellár.hu Zrt. a 73 millió forintot meghaladó összköltségű beruházása során hardverek és szoftverek beszerzése mellett szolgáltató központot alakított ki Debrecenben.

A társaság Magyarország piacvezető információbiztonsági vállalata, amely teljes körű információbiztonsági szolgáltatást, auditot, biztonsági rendszereket és eszközöket szállít ügyfeleinek.

A fejlesztés célja egy olyan szolgáltató központ kialakítása volt tranzakciós szerver és licence, valamint a működését biztosító hardver eszközök beszerzésével, amely a szerencsejáték szektorban működő szervezetek számára biztosítja az online játékok biztonságos adatgyűjtését és kimutatások készítését.

A projekt során beszerzett információs technológiai eszközökkel és szoftverrel az online szerencsejátékot működtető szervezetek számára kívánnak információbiztonsági szolgáltatásokat nyújtani. A szerencsejáték területén működő – elsősorban online játékot kínáló – szervezetek a cég életében új célcsoportot jelentenek.

Ezen szervezetek, játékszervezők számára az online játékok, tranzakciók megfelelő kezelése és dokumentálása a szerencsejáték szervezéséről szóló 1991. évi XXXIV. törvény, valamint az ehhez kapcsolódó végrehajtási rendelet által szigorúan szabályozott tevékenység. A játékszervezőknek a játékszervereiken keletkező tranzakciós adatokat naponta gyűjteni, archiválniuk kell, valamint ezek alapján a NAV felé jelentéstételi kötelezettségük áll fenn.

Az Új Széchenyi Terv GOP-2.1.1-12/B „Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” elnevezésű pályázati kiírásán 29 296 646 forintos támogatást elnyert, 73 241 615 forint összköltségű projekt 2013. szeptember 17-én indult és 2013. november 30-án zárult.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

OP