Bővíti termelőkapacitását a SCHOTT Hungary

operativprogram.hu
2014-03-09

Lukácsházán 20 új munkahelyet is létrehoz a gyógyszeriparban használt üvegtermékeket gyártó társaság.

A vasi vállalkozás 664 millió forintot meghaladó, vissza nem térítendő pályázati támogatáshoz jutott az Új Széchenyi Terv technológiafejlesztésre és a foglalkoztatás támogatására kiírt pályázatán, ennek segítségével 2,6 milliárd forint értékű fejlesztést valósít meg. A beruházás nemcsak 514 munkahely megtartását biztosítja, hanem 20 új munkahelyet is teremt – tájékoztatott a pénzügyi igazgató.

A SCHOTT Hungary Kft. 1993 óta működik Lukácsházán, a társaság a gyógyszeripar részére gyárt üveg termékeket, vagyis ampullát, karpullát és üvegcsét, a termékek jelentős részét exportpiacokon értékesítik.

Szabó Imre elmondása szerint a cég megalakulása óta dinamikusan fejleszti tevékenységét, több ütemben építette ki gyártókapacitásait, ez adja a jelenlegi projekt vázát is – fűzte hozzá a pénzügyi igazgató, aki termelési adatokról egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

A nyilvános cégadatok szerint a SCHOTT Hungary Kft. árbevétele a 2012-2013-as üzleti évben 14,2 milliárd forint volt, adózott eredménye 2,7 milliárd forint. Az árbevétel az előző üzleti évhez képest 1,5 milliárd forinttal, az adózott nyereség 500 millió forinttal nőtt.

MTI