Bővítette eszközparkját az edelényi Borsodi Közszolgáltató Kft.

operativprogram.hu
2011-11-22
Borsodi Közszolgáltató Nonprofit Kft.

Az Új Széchenyi Terv „Mikro, kis- és középvállalkozások technológia fejlesztése” elnevezésű pályázat keretében a Borsodi Közszolgáltató Nonprofit Kft. 6 168 334 Ft uniós támogatást nyert el eszközparkjának bővítésére a 15 millió forintot meghaladó összköltségű projektjéhez.

A Borsodi Közszolgáltató Nonprofit Kft. Edelény város teljes területén végzi közhasznú és vállalkozási szolgáltatásait az építőipar, javítás és karbantartás, víz és szennyvízszolgáltatás, fűtés, meleg-víz szolgáltatás, lakásgazdálkodás, hulladékgyűjtés kezelés, sporttelep, vendégház, panzió üzemeltetés területein.

Az elmúlt évben a térséget sújtó árvíz védekezési és utómunkáinak nagy részét a társaság végezte, amely a megfeszített munkatempó mellett a cég gépparkjában is maradandó nyomott hagyott, így elengedhetetlenné vált a már egyébként is elöregedett eszközök felújítása.

Az Új Széchenyi Terv GOP 2.1.1-11/A pályázata keretében a 15 millió forintot meghaladó összköltségű projektjéhez több mint 6 millió Ft támogatást nyert el a közszolgáltató cég a mindennapos munkáját segítő eszközök (lapvibrátor, döngölőbéka, hézagvágó, kompresszor, földfúrórakéta és vésőkalapács) beszerzését jelentő technológiai fejlesztésre, amely 2011. augusztus 1-én vette kezdetét és 2011. október 24-én zárult.

A fejlesztés eredményeként beszerzett eszközök a társaság alappilléreinek (víz, szennyvíz és építőipar) a megerősítését és modernizálását szolgálják, továbbá nagymértékben hozzájárulnak a szolgáltatások javításához, minőségileg és mennyiségileg egyaránt.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

OP