Bővítette gyártókapacitását az ajkai Poppe+Potthoff

operativprogram.hu
2014-03-22

A lezárult fejlesztéssel 50-nel növelték a gyárban dolgozók létszámát, jelenleg 300 munkavállalót foglalkoztatnak.

Összesen 3,9 milliárd forint értékű beruházással bővítette ajkai gyárát a Poppe+Potthoff Hungária Kft., a fejlesztéshez 1 milliárd forint támogatást nyert a cég az Új Széchenyi Terv komplex technológiai fejlesztést célzó pályázatán – közölte az autóipari szerelvénycsöveket gyártó társaság.

Ajkán a járműipar számára gyártanak saját fejlesztésű közös nyomócsöves alrendszereket és magas nyomású dízel befecskendezési szerelvénycsöveket. Az elektronikus vezérlésű magas nyomású dízel befecskendezési rendszerek – közös nyomócső vagy Common rail – területén a cég beszállítója több neves autógyártónak, így a Daimlernek, a Renaultnak, és azok beszállítóinak, közöttük a Delphinek.

Az ajkai ipari parkban működő kft. 2003-óta 5 hektáros bérelt ingatlanon gyártja a prémium kategória közös nyomócsöves rendszereit és csőkomponenseit.

A Poppe+Potthoff holding 14 telephellyel rendelkezik 9 országban. A csoport árbevétele eléri a 180 millió eurót, az ajkai cég 2013-ban 37 millió euró (mintegy 11 milliárd forint) nettó árbevételt ért el.

MTI