Beltéri helyzetalapú szolgáltatás alapjainak fejlesztése

operativprogram.hu
2014-05-06
DevKi Kft.

A projekthez az Új Széchenyi Terv keretében 8,2 millió forint uniós támogatást nyert el a DevKi Kft.

A 100%-os támogatásban részesült start-up vállalkozás a fejlesztés során egy kis felhasználású beltéri helyzet-alapú alkalmazás követelményrendszerének és alapvető elvárásainak lefektetését tűzte ki célul.

A DevKi Műszaki Fejlesztő és Szolgáltató Kft. kifejezetten azzal a céllal jött létre, hogy egyéb természettudományi, műszaki kutatás, fejlesztés főtevékenységével majdan egy olyan Start-Up vállalkozás válhasson belőle, amely a tulajdonosok ötleteit és innovatív elképzeléseit felhasználva fejlődik. Jelen projekt ezen fő cél első megvalósulása.

A projekt célja egy kis felhasználó számú beltéri helyzet-alapú kiskereskedelmi, vagy magán célra hasznosítható alkalmazás követelményrendszerének és alapvető elvárásainak lefektetése volt egy alap, sarokpontokat tartalmazó prototípus elkészítésével. Az eredményeket olyan további fejlesztésbe kívánják beilleszteni, amely a beltéri helymeghatározás bonyolult világával és eszközrendszerével ki tudja teljesíteni azt.

Ez a megoldás és követelményrendszer leginkább a kiskereskedelem és magán felhasználás területen jellemző igényekre alapoz és jelent megoldást. Fő célcsoport a kereskedelmi vállalkozások, vendéglátóhelyek, társasházak, paneltömbök, irodaházak, bevásárló központok, ahol nap, mint nap megfordulva nehezen tájékozódunk. Ezen tájékozódáshoz nyújt segítséget a társaság által összeállított és majdan mobileszközön futtatható megoldás. Jelen projekt csak ezen megoldások alapjainak lefektetésében nyújtott lehetőséget.

Az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Program keretében az ÉAOP-1.1.3-12 kódszámú „A régió innovációs potenciáljának fejlesztése innovatív start-up cégek létrehozásával” megnevezésű pályázati kiírásán 8 253 520 forintos támogatást elnyert, 8 253 520 forint összköltségű projekt megvalósítása 2013. május 1. napján indult és 2014. április 30. napján zárult.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

OP