Átalakította üzemét az Agrokémia Zrt.

operativprogram.hu
2015-01-23
Átalakította üzemét az Agrokémia Zrt.

A cég a 118 millió forint összköltségű projektje során az üzem átalakítása mellett gépparkját is fejlesztette.

A „Telephelyfejlesztés a területi kohézióért” című pályázati konstrukció keretében 59 millió forint uniós támogatást nyert el az Agrokémia Sellye Zrt.

Az 1964-ben létrehozott szövetkezetből 1992-ben Rt.-vé alakult Agrokémia Sellye Zrt. az ipari park területén, saját tulajdonban lévő ingatlanon működő dél-dunántúli vállalkozás, mely növényvédő szerek gyártásával, formázásával, kiszerelésével, fagyálló hűtőfolyadék gyártásával foglalkozik.

A cég 2012-ben pályázatot nyert telephelyfejlesztésre, melynek keretein belül raktárcsarnok és előtető építése, valamint eszközbeszerzés valósult meg. A megrendelői igények évről évre folyamatosan növekednek, melynek megfelelő időben és minőségben történő kielégítése érdekében további fejlesztés vált szükségessé.

A jelen telephely-fejlesztési projektben a korábbi üzem átalakítása során új aljzatbeton került megépítésre, megújult az épület teljes homlokzata, valamint az épülethez csatolva 102 m2 előtető épült a gyártás előkészítése és tárolás céljából. A megfelelő közlekedés biztosításához közel 227 m2 üzemi út és térbeton készült, az üzem többlet-energiaigényének kielégítésére elektromos földkábelt fektettek le, valamint épület villamossági és technológiai szerelés valósult meg.

Az átalakított üzemcsarnokba a fejlesztés során új eszközök – tartálykeverő berendezés, acélszerkezetes hídmérleg, horizontális gyöngymalom, címkéző automata, keverőtartályok és tartálymérleg – beszerzése is megtörtént.

A fejlesztés hatására a vállalkozás alkalmazotti létszámát 5 fővel növeli. Az üzemi épület teljes körű felújításával, átalakításával, valamint a többletenergia kiépítésével előkészítették az üzem kapacitásának többszörösére történő bővítésének lehetőségét is. A kapacitás növeléséhez szükséges technológiai berendezések, gépek beszerzését, beüzemelését várhatóan egy újabb pályázat keretében 2015-ben kívánják megvalósítani.

Az 59 041 601 forintos támogatást elnyert, 118 083 202 forint összköltségvetésű fejlesztés 2014. június 11-én kezdődött és 2014. december 29-én fejeződött be.

OP