Átadták a Gémtech Kft. új gyártócsarnokát a szabolcsi Napkoron

operativprogram.hu
2014-07-04
Gémtech Soltész Miklós

A projektzáró ünnepségen a nemzeti fejlesztési miniszter is részt vett, aki szerint "ami jó a magyar vállalkozásoknak, az jó az országnak is"

Átadták a fémiparban tevékenykedő Gémtech Kft. 330 millió forintból felépített új gyártócsarnokát és irodaházát pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Napkoron.

A projektzáró ünnepségen Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter elmondta, a magyar gazdaság teljesítőképessége és közvetve a magyar emberek életszínvonala a kis- és középvállalkozások (kkv) sikerén múlik, ezért minden eszközzel azon kell dolgozni, hogy erősödjön ez a vállalkozói réteg.

„Magyarország újjáépítésének receptje igen egyszerű, nem túl bonyolult dolog: ami jó a magyar vállalkozásoknak, az jó az országnak is” – fogalmazott Seszták Miklós.

A fejlesztési tárca vezetője megismételte, a kkv-k fejlődésének elősegítése érdekében a 2014 és 2020 közötti uniós költségvetési ciklusban Magyarország számára lehívható fejlesztési források mintegy hatvan százalékát gazdaságélénkítésre fordítja a kormány. „A Gémtech példája mutatja, ha így cselekszünk, ezek a források oda kerülnek, ahol szükség van rájuk” – tette hozzá a miniszter.

Seszták Miklós jelezte, a kormány a fejlesztési intézményrendszer további ésszerűsítésével a források lehívását és szétosztását is egyszerűbbé és gyorsabbá kívánja tenni. A cél – folytatta -, hogy a vállalkozások erőforrásait ne túlbonyolított adminisztráció terhei emésszék fel, hanem arra összpontosíthassanak, amihez a legjobban értenek, azaz a termékeik és szolgáltatásaik fejlesztésére.

Olyan környezetet kell teremtenünk, amiben egyre többen ismerik fel, hogy érdemes vállalkozni – mondta Seszták Miklós.

MTI

OP