Átadják a Pécset Vajszlóval összekötő út megújult szakaszát

operativprogram
2013-09-16

Az 1,4 milliárd forintból megvalósult fejlesztés Baranya idei legnagyobb mellékút-felújítási projektje.

Átadják a Pécset Vajszlóval összekötő út 14,6 kilométeres szakaszát szeptember 27-én Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és Tiffán Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, az Ős-Dráva Program összehangolásáért felelős kormánybiztos részvételével – tudatta Brassói Attila, a kormánybiztos sajtófőnöke csütörtökön közleményben.

Az Új Széchenyi Terv keretében 1,4 milliárd forintból megvalósult fejlesztés Baranya idei legnagyobb mellékút-felújítási projektje, melynek részeként öt hónap alatt lecserélték a tönkrement pályaszerkezetet, megerősítették a burkolatot, átépítették a buszmegállókat, korszerűsítették a vízelvezető rendszert, egyes helyeken forgalomlassító szigeteket alakítottak ki.

Tiffán Zsolt korábban arról tájékoztatott, hogy az ormánsági útfelújítások legnagyobbika közvetlenül mintegy 3 ezer ember életében hoz érzékelhető változást. Hozzátette: az itt élők régi kívánsága volt, hogy a környék elhanyagolt, rossz állapotban lévő útjai megújuljanak.

Csizi Péter, Baranya útügyi miniszteri biztosa a megyei útfelújítások fontos állomásának nevezte a beruházást, mert az Ormánságban élők immár jó minőségű úton haladva érhetik el a régióközpontot, Pécset. „Magyarország kormánya azon lesz, hogy ez a folyamat Baranya megye egészére vonatkozóan folytatódjon” – hangsúlyozta korábban a politikus, utalva a folyamatban lévő és tervezett útfelújítások szükségességére.

MTI