700 milliós fürdőfejlesztés Egerben

operativprogram.hu
2013-04-19

Új fedett medencékkel és wellness medencével gazdagodik az Egri Termálfürdő.

A település polgármestere, Habis László (Fidesz-KDNP) csütörtökön elmondta: a beruházástól azt várják, hogy a szolgáltatások bővítésével csökken a fürdő szezonális jellege, így több látogatót fogadhatnak.

A fejlesztés megvalósításához közel 350 millió forintot nyert a fürdőt üzemeltető, önkormányzati tulajdonú Eger Termál Kft. az Új Széchenyi Terv keretében.

A polgármester elmondta: a beruházás keretében megépül egy fürdőház, amelyben két, összesen 175 négyzetméter vízfelületű fedett medence kap helyet. Ugyanakkor felújítják és megosztják a strand legrégebbi medencéjét, egyik része úszómedenceként funkcionál tovább, a másik fele pedig wellness fürdőként.

A strand kiegészül bébi élménymedencével és egy csúszdaparkkal, illetve felújítják és akadálymentesítik a strand déli bejáratát, egyben új beléptető rendszert helyeznek üzembe – ismertette a fejlesztés elemeit az önkormányzati vezető.

Úgy vélekedett, hogy a strand szolgáltatásainak bővülése hatással lesz a város idegenforgalmának fejlődésére is, egyben erősíti Eger fürdőváros jellegét.

A munkálatok a tervek szerint július 30-án fejeződnek be – mondta Habis László.

MTI