700 milliós fejlesztés a gyöngyösi ipari parkban

operativprogram.hu
2013-03-11

36 hektáros terület infrastrukturális fejlesztése kezdődött meg.

A Gyöngyösi Ipari Park Fejlesztő Kft. 346 millió forintos támogatást kapott a projekt megvalósításához az Új Széchenyi Terv Észak-magyarországi Operatív Programja keretében – közölte a társaság ügyvezetője a beruházás megkezdése alkalmából tartott március 8-i sajtótájékoztatón.

A fejlesztés révén 10 vállalkozás befogadására alkalmas közművesített terület jön létre – tette hozzá Nagy Rezső.

Elmondta: a munkálatok során nagy teljesítményű transzformátorállomást helyeznek üzembe, kiépítik az elektromos, a víz- és szennyvíz hálózatot, a közvilágítást, illetve az ipari tevékenységet kiszolgáló utakat alakítanak ki a területen.

Az infrastruktúrát a tervek szerint a nyár végén adják át – mondta az igazgató.

Réthy Béla, az önkormányzat alpolgármestere (független) felhívta a figyelmet arra, hogy jelenleg is zajlik egy nagy amerikai központú multinacionális cég beruházásának megvalósítása az ipari parkban; a többi között e társaságot is szolgálja majd a most megkezdett fejlesztés.

Az átadás után több száz új munkahely jön létre az ipari parkban – fűzte hozzá.

Ugyanakkor más befektetőkkel is tárgyal az ipari parkot üzemeltető társaság és az önkormányzat – mondta az alpolgármester.

A Gyöngyösi Ipari Park Fejlesztő Kft. 75,5 százalékát a belföldi magánszemélyek által működtetett Hatana Kft. birtokolja. A Baráth Consulting Zrt. 19,5 százalékos, a gyöngyösi önkormányzat pedig 5 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik.

MTI