11 autóbusz-állomást újít a Jászkun Volán

operativprogram.hu
2012-11-15

Az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló, közel 500 millió forint értékű projekt a legnagyobb fejlesztés lesz a 60 éves közlekedési cég történetében.

Európai uniós pénzügyi támogatással tizenegy autóbusz-állomását korszerűsíti a szolnoki központú Jászkun Volán Zrt. – jelentette be Pozsonyi István termelésszervezési igazgató csütörtökön, a vállalat szolnoki székházában tartott sajtótájékoztatón.

Tájékoztatása szerint a karcagi, a kunszentmártoni, a tiszafüredi és a törökszentmiklósi autóbusz-állomáson lesz a legnagyobb változás, miután a régi épületeket az odavezető utakkal együtt teljesen felújítják, akadálymentesítik. Ezeket az állomásokat és további hatot – az abádszalókit, a jászapátit, a kisújszállásit, a kunhegyesit, a mezőtúrit és a túrkeveit – dinamikus utas-tájékoztatási rendszerrel szerelnek fel.

Valamennyi felsorolt autóbusz-állomás, továbbá a jászberényi térfigyelő kamerákat is kap. Ennek kapcsán Pozsonyi István megjegyezte, hogy a más helyeken már felszerelt biztonsági kameráknak köszönhetően az elmúlt napokban egy épületrongálót és egy zsebtolvajt lepleztek le.

A termelésszervezési igazgató megjegyezte: a tervek szerint 2013 tavaszán kezdenek hozzá a Jászkun Volánt a következő két évtizedre modernizáló munkákhoz.

Újságírói kérdésre elmondta: a Volán vállalatok átszervezése következtében a szolnoki további négy, eddig önálló céggel, az egrivel, a gyöngyösivel, a hatvanival, és a salgótarjánival fog egyesülni. A Volán-társaságok egy holding irányítása alá kerülnek, de jogi önállóságukat az átalakítási folyamat első szakaszában megtartják. Az Agria, a Nógrád, a Mátra, a Hatvani és a Jászkun Volánból létrejövő céget Uti Csaba (Hatvani Volán) fogja vezetni.

MTI