Új generációs nanobeton kéményrendszereket fejlesztenek

operativprogram.hu
2018. február 5.
NKFI Alap

Az NKFI Alap „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” című pályázati felhívásán 416,15 millió Ft állami támogatást nyert el a K.F. Építőipari Kft.

A cég 741,13 millió forint összköltségű projektje során az építőipar különböző ágazataiban felhasználható újgenerációs nanobeton kéményrendszerek kifejlesztését kívánja megvalósítani.

A K.F. Építőipari Kereskedelmi Szolgáltató Kft. 2011-ben kezdte meg tevékenységét villamos ipari szolgáltatások fő tevékenységgel. Az eredményesen végzett épület villamossági munkák később kiegészültek számos építőipari tevékenységgel, és ma már az építőipar a cég fő profilja. A dinamikus fejlődésének köszönhetően a vállalkozás az utóbbi években komplex építőipari beruházásokat is tud teljesíteni.

A cég 24 hónapos projektje során kifejlesztendő innovatív alapanyaggal lehetségessé válik a samott kiváltása mellett minőségi, könnyű kémények gyártása, készítése vegyes tüzelésű fűtőberendezések részére is. Az anyag és a különböző típusú termékek gyártásának mechanizálása és automatizálása is a projekt része, így modern technológiát, anyagot és termékeket kapunk. A kifejlesztendő termékek a piacon jelenleg elérhetőknél nagyobb hőmérsékletet fognak bírni, nagyobb lesz a vízállóságuk, könnyebb a munkavégzés velük és nem utolsó sorban a tervek szerint olcsóbbak is lesznek.

A projekt eredményeként kapott kéményrendszerek – speciális beton béléscsővel ellátott kéményrendszer, speciális beton béléscsővel ellátott, hőszigetelt kéményrendszer, speciális betonból készült elemes kéményrendszer, valamint a speciális habarccsal vakolt könnyűbeton elemes kéményrendszer – az építőipar különböző ágazataiban, így családi házak, társasházak gyűjtő kéményei, kondenz és zárt égésterű készülékek, szociális és ipari létesítmények, meglévő kémények utólagos javítása és felújítása során mind felhasználhatóak lesznek.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap „VÁLLALATI KFI_16” pályázati kiírásán 416 152 631 Ft állami támogatást elnyert, 741 125 870 Ft összköltségvetésű projekt 2017. július 1-én indult és várhatóan 2019. június 30-án zárul.

OP


EU Pályázati Portál