Műanyagüzemét fejlesztette a TISZ

operativprogram.hu
2014. május 27.
Műanyagüzemét fejlesztette a TISZ

A Tarnamente Ipari Szövetkezet 20,8 millió forint uniós támogatást nyert el a projekthez az Új Széchenyi Terv keretében.

Az 52 millió forintot meghaladó összköltségvetésű beruházás során a szövetkezet műanyag-feldolgozáshoz szükséges eszközparkját bővítette.

A Tarnamente Ipari Szövetkezet 1956. évi alakulása óta több mint 57 éves szakmai és gyártási tapasztalattal rendelkezik, melyet a vevői és megrendelői kör teljes mértékű kiszolgálására fordít. A szövetkezet több lábon áll: lakatos-, műanyagfröccsöntő és forgácsoló üzemmel rendelkezik.

A jelenlegi beruházást a műanyagüzemben hajtották végre. A beszerzett eszközök – 1 db csavarkompresszor, 2 db hűtőberendezés, 4 db fröccsöntőgép – nagy biztonságot adnak a mindennapi termelésben, amely így tervezhetőbbé vált, és a termékek minősége is sokkal jobb lett. A fejlesztés keretében megvásárolt eszközök energiatakarékosak és környezetbarátabbak, mint a régi gépek voltak. A jövőben ennek következtében kevesebb elektromos áramot, olajat és vizet kell felhasználni.

A szövetkezet termékei a piaci elvárásoknak a jövőben jobban megfelelnek, és ezáltal tovább bizakodhatnak a hosszú távú beszállítói kapcsolatokban.

Az Új Széchenyi Terv GOP-2.1.1-12/B „Komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” elnevezésű pályázati kiírásán 20 802 800 forintos támogatást elnyert, 52 007 000 forint összköltségvetésű projekt 2013. október 18-án indult és 2014. március 15-én zárult.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

OP


EU Pályázati Portál