Megújult az Erzsébetvárosi Gan Menachem Bölcsőde

operativprogram.hu
2014. október 30.
Széchenyi 2020 logo

Felújították és bővítették a Budapest VII. kerületében található Erzsébetvárosi Gan Menachem Bölcsődét.

A 160,114 millió forint összköltségvetésű fejlesztéshez az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség 144,102 millió forint európai uniós támogatást nyert el.

Az intézmény korábban két csoporttal működött, amely kapacitás már a 2011-es nyitás évében is szűkösnek bizonyult. A projekt során két új csoportszobát alakítottak ki, 20 férőhellyel bővült az eddigi 28 férőhelyes kapacitás, így összesen 48 gyermek fogadása és ellátása biztosított mostantól.

Az új férőhelyekre felvett gyermekek ellátásához az intézmény alkalmazotti létszámát a törvényi előírást meghaladó mértékben 6 fővel növelték, így 6 új munkahelyet teremtettek.

A gyermekek mozgásigényének és esetlegesen speciális fejlesztésének a fedett „játszókert” ad teret, a szükséges irodahelyiségek pedig az emeleten kaptak helyet.

A bölcsőde eszközállományát a növekvő gyermekszámnak megfelelően, a szakmai munkához elengedhetetlen, valamint az SNI gyermekek fogadásához szükséges új bölcsődei eszközökkel bővítették.

A fejlesztés eredményeként az új csoportszobák kialakításán túlmenően a bölcsődének helyet adó épület – napkollektoros rendszerrel történő – energetikai korszerűsítése és akadálymentesítése is megtörtént.

A KMOP-4.5.2-11 „Bölcsődei ellátást nyújtó intézmények infrastrukturális fejlesztése és kapacitásának bővítése” elnevezésű pályázati kiírásán 144 102 380 forintos támogatást elnyert 160 113 755 forint összköltségvetésű fejlesztés 2013. július 15-én kezdődött és 2014. október 25-én fejeződött be.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

OP