Megújul egy általános iskola Szolnokon

operativprogram.hu
2014. február 15.

Több mint félmilliárd forintból valósul meg a korszerűsítés.

Mintegy 650 diák kezdheti megújult környezetben a következő tanévet a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Konstantin Alapfokú Művészetoktatási Intézményben Szolnokon – közölte a város önkormányzatának sajtóreferense.

Gyuricska Éva tájékoztatása szerint az Új Széchenyi Terv keretében folyó beruházásra az Észak-alföldi Regionális Operatív Program pályázatán nyert 520 millió forint uniós támogatást a város. Ez a forrás teljes egészében fedezetet nyújt az átfogó felújításra. A munka várhatóan a következő tanévkezdésre befejeződik.

A szóvivő jelezte: a kivitelezők elvégzik az épület utólagos homlokzati és tetőszigetelését, a padlóburkolat részleges cseréjét, a vizesblokkok felújítását és új nyílászárók beépítését. Része a projektnek az akadálymentesítés, a tornacsarnok felújítása, valamint az elektromos hálózat és az épületgépészet modernizálása is.

A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Konstantin Alapfokú Művészetoktatási Intézmény helyiségeit 2013 nyarán kiürítették. Az egykori Konstantin iskola épületébe 12 osztály 350 alsós diákja költözött át, míg a Mátyás király úti komplexum 17 osztály több mint 300 tanulóját fogadta be.

MTI