Kórházi fejlesztés Győrben

operativprogram.hu
2013. június 17.

A pszichiátriai és a mozgásszervi rehabilitáció feltételeit javítják.

Negyedmilliárd forintnyi pályázati forrásból fejleszti három telephelyének rehabilitációs szolgáltatásait a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház – mondta el Tamás László János főigazgató főorvos a sajtótájékoztatón.

Közölte: csaknem 1,9 milliárd forintot nyert tíz nyugat-dunántúli kórház az Új Széchenyi Terv önrészmentes pályázatán. A kórházra eső támogatásból Győrben két, Téten egy intézményükben a betegek ellátását jobbítják. Az összeg zöméből a pszichiátriai, mintegy 43 millió forintból pedig a mozgásszervi rehabilitáció feltételeit javítják.

Többéves előkészület után nyerte el végső formáját a pályázat, amelyen nyertek; eredetileg mozgásszervi rehabilitációra írták volna ki, de végül mindkét típusú fejlesztést támogatták – mondta.

A főigazgató hangsúlyozta: a Győr-Moson-Sopron, a Vas és a Zala megyei kórházat összefogó konzorcium által elnyert összeg nagyjából lakosságarányosan oszlik meg a három megye között. A nagyobb intézmények pedig “viszonylag komolyabb összegekről” mondtak le, hogy a kisebb kórházak jelentős beruházásokat hajthassanak végre.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az 1930-as években épült, legutóbb 1975-ben felújított téti pszichiátriai részlegben a liftet és tornatermet is kialakítanak, valamint akadálymentesítik az épületet. A központi tömbbe helyezik át és új eszközökkel látják el Győrben az eddig néhány utcányira működő gyermekpszichológiát, valamint lecserélik a Híd utcai mozgásszervi rehabilitációs intézmény több évtizedes eszközeinek zömét.

MTIEU Pályázati Portál