K+F+I projekt disszemináció

operativprogram.hu
2018. április 19.

Nyílt forráskódú felhő alapú technológia alkalmazása és integrálása bluetooth protokollon alapuló intelligens épületvezérlési rendszerekben

A napjainkban egyre kedveltebb, különböző intelligens vezérlési rendszerek egyre nagyobb szerepet játszanak az otthonok, irodák és épületvezérlési rendszerek működtetésében. Az ilyen rendszerek területén az igazi áttörést a rengeteg pozitív tulajdonság ellenére sajnos több tényező is akadályozza. A projektünk révén célunk elsősorban az energia- és költséghatékonyság növelése volt. Ennek eléréséhez a fejlesztéseket egy újszerű vezérlőeszközre, illetve koncepcióra építettük. A kutatás-fejlesztésünk innovációja ennek a megközelítésnek az alkalmazása és integrációja intelligens épületvezérlési rendszerekben.

Konzorcium logói

A projekt során elvégzett feladataink közül az ipari kutatás kategóriába sorolhatók foglalkoztak ennek az integrációnak a költséghatékony és biztonságos megvalósíthatóságával. Megvizsgáltunk több intelligens otthon terméket és koncepciót, ami az alapját képezte a kialakítandó vezérlő eszköz specifikációjának és integrációjának a különböző technológiát használó berendezésekkel és szolgáltatásokkal.

A kísérleti-fejlesztés keretében elkezdtük a központi modul, a sokféle vezérlendő végpont és a vezérlő egység közötti kapcsolatot megteremtő vezeték nélküli vezérlő rendszer kidolgozását. Megterveztük a modulok kapcsolási rajzát, nyomtatott áramköri kártyáit: egy kapcsolóba, konnektorba szerelhető vezeték nélküli kapcsolattal rendelkező modult, valamint egy olyan univerzális központi vezérlő eszközt, ami biztosítja a csatlakoztatott fogyasztók intelligens vezérlését. A fejlesztés során szem előtt tartottuk a pályázatban vállalt méretminimalizálást. A felhasználói felület biztosítására elkészítettünk egy applikációt, amely a felhasználó felé nyújt státuszinformációkat és biztosítja a rendszer kezelhetőségét.

A Kutatási és Technológiai Innovációs Alap (KTIA) PIAC_13 „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása” című pályázati kiírásán 341 211 000 forint állami támogatást elnyert, 486 238 000 forint összköltségvetésű fejlesztési projekt konzorciumvezetője az IP-Park Távközlési Szolgáltató Kft., tagjai a Pillar Európa Kutatási és Oktatási Nonprofit Kft., valamint az ezTrade Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. voltak.

OP


EU Pályázati Portál