Képzési programok a Heim Pál Gyermekkórházban

operativprogram.hu
2015. február 24.
Heim Pál Gyermekkórház gyermekgyógyászat

A Kórházban öt szakorvos és tíz tanuló vett részt a képzési motivációs ösztöndíj projektben.

A Heim Pál Gyermekkórház 60 millió forint európai uniós támogatást nyert el a „Képzési programok támogatása a Heim Pál Gyermekkórház szolgáltatásfejlesztése érdekében” című projektjéhez.

A Kórházban 5 szakorvos és 10 tanuló vett részt a képzési motivációs ösztöndíj pályázatban, akiknek a képzés idejére ösztöndíjat folyósítottak.

A csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosok második szakvizsgájukat szerezték meg az endokrinológia, a gyermek-gasztroenterológia, a gyermek-tüdőgyógyászat, a gyermek és ifjúsági pszichiátria, valamint a hematológia szakterületeken, melyek hiányszakmának minősülnek az Intézményben.

Az Intézet a Raoul Wallenberg Humán Szakképző Iskola csecsemő- és gyermekápoló szakképzésében részt vevő 10 fő nappali tagozatos hallgatójával kötött tanulmányi szerződést az ösztöndíj folyósítására. A hallgatók sikeres vizsgát tettek 2014. június hónapban, majd teljes munkaidős közalkalmazottként alkalmazásra kerültek a gyermekkórházban.

A támogatás lehetővé tette a minőségi betegellátás színvonalának további emelkedését. Az új szakképesítések megszerzése, az új szakápolók alkalmazása pedig hozzájárult ahhoz, hogy a Heim Pál Gyermekkórház biztosítani tudja a szakmai fejlődés által megkövetelt elvárásokat.

A „Képzési díj és ösztöndíj támogatása az intézmények számára a Közép-magyarországi Régióban” elnevezésű pályázati kiíráson 60.000.000 forint, 100%-os támogatást elnyert fejlesztési projekt 2012. szeptember 1-jén indult és 2014. december 31-én zárult.

OP