Hűtőházat épít az Eispro

operativprogram.hu
2012. április 18.

Az Eispro Kft. 53 millió forintot meghaladó támogatást nyert el hűtőházi kapacitás kiépítésére és eszközbeszerzésre az Új Széchenyi Terv keretében 152 millió Ft összköltségű projektjéhez.

Az EISPRO Kft. fő tevékenysége a jégkrém gyártás és forgalmazás. A gyártási mennyiség nagyobb részben belföldi piacra, kisebb részben exportra oszlik. A cég tevékenységét a belföldi piac ellátása mellett két irányba fejlesztette az elmúlt időszakban: egyrészt nyitott az uniós piacra, másrészt gyorsfagyasztott élelmiszerek logisztikai tevékenységét végzi. Ez utóbbi tevékenység felöleli a raktározást és komissiózást.

A vállalat komplex beruházási projektje keretében megépül egy új 293 m2-es hűtött árutároló raktár a hűtőgépészeti elemekkel, korszerűsítésre kerül a jégkrém gyártáshoz használt eszközpark, valamint fejlesztésre kerül az irodai és a logisztikát támogató IT eszközpark is.

Az Új Széchenyi Terv KMOP 1.2.1-11/B „Komplex vállalati technológia fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című pályázatának köszönhetően Törökbálinton, a Tó utca 4. szám alatti székhelyén valósítja meg az Eispro Kft. a 152 millió forintot meghaladó összköltségű beruházását, amelyhez 53 290 949 Ft támogatást nyert el.

A beruházás nyomán nő a társaság foglalkoztatottainak száma, az árbevétele – ennek forrása főleg bértárolás – és a termelési volumen (éves 3-4%-kal), továbbá erősödik a piaci helyzete is.

A hűtőházi kapacitás kiépítését és eszközbeszerzést jelentő fejlesztés 2011. november 7-én kezdődött és várhatóan 2012. június 29-én zárul.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

OP


EU Pályázati Portál