Folytatja fejlesztéseit a Samsonite

operativprogram.hu
2013. január 16.

A szekszárdi bőröndgyár az Új Széchenyi Terv pályázatán közel 102 millió forint támogatást nyert el termelő kapacitásának fejlesztésére.

A 462 millió forintot meghaladó összköltségvetésű projekt során a foglalkoztatás bővítésére és épületkorszerűsítésre is sor kerül.

A Samsonite cégcsoport folytatja a még 2009-ben megkezdett több mint három milliárd forint összegű beruházási programját Magyarországon, a szekszárdi telephelyen.

A Társaság – a Samsonite csoportban betöltött szerepe miatt – stratégiailag kettős kihívással szembesül. Egyrészt a világpiaci, másrészt a Samsonite csoporton belüli versenyt is állnia kell.

A Samsonite Hungária Kft. válasza ezen kihívásokra az, hogy a termelési volumen folyamatos bővítésével kiaknázza a méretgazdaságosságban rejlő előnyöket, így a működés költséghatékonyságát folyamatosan javítja, valamint    termelési folyamatait oly módon szervezi, hogy az előállított termékek minőségben a legjobban megfeleljenek a piaci keresletnek.

Jelen fejlesztés nagymértékben hozzájárul a stratégia megvalósításához, hiszen hozzájárul a termelési volumen növeléséhez és ezzel a hatékonyabb folyamatszervezési módszerek alkalmazásához.

A Társaság fejlődésének szintén előfeltétele, hogy olyan megtérülési mutatókat produkáljon az egyes fejlesztési projektekben, amelyek a cégcsoporton belüli versenyelőnyt jelentenek, ezzel a termelés és vele a foglalkoztatás a magyarországi cégnél tud bővülni. Jelen pályázati projekt ebben tudja hatékonyan segíteni a Társaságot, hiszen mind a beruházások, mind az emberi erőforrások költségeiből egy részt finanszírozhat.

A korábbi fejlesztéseknek köszönhetően mind a cég ingatlanai, mind termelési gép kapacitása, mind az alkalmazott technológia korszerű, alkalmas magas minőségű termékek előállítására. A termelési kapacitások bővülésével és a termelés felfutásával pedig a 2007-ben bekövetkezett jelentős leépítés előtti szint fölé nőhet a Társaság létszáma is, amely a beruházás megvalósulásával tovább fog bővülni 18 fővel.

A foglalkoztatás-bővítéssel és épületkorszerűsítéssel járó, termelő kapacitást fejlesztő 462,65 millió forint összköltségű projekt várhatóan 2013. november 15-én zárul.

OP


EU Pályázati Portál