Fejlesztés a Philips tamási üzemében

operativprogram.hu
2013. június 28.

Több mint egymilliárd forintból fejleszti LED alapú világítástechnikai részlegét a cég.

Tájékoztatásuk szerint a cég az Új Széchenyi Terv 496 millió forintos támogatásával összesen egymilliárd 169 millió forintos beruházással átalakítja az üzem két csarnokát, tesztelő labort és porfestő üzemet építenek, illetve sóködkamrát hoznak létre. A teljes kivitelezés várhatóan 2013. novemberben fejeződik be.

A projekt célja a LED alapú világítástechnikai rendszerek fejlesztését végző kutatás-fejlesztési részleg létrehozása, és az egyedileg testre szabható LED-technológiájú megoldások gyártó kapacitásának kialakítása; a gyáregység három éven belül európai szintű termelési központtá kíván válni a testreszabott LED-termékek szállítójaként – írták.

A tamási üzem 2008-ban a Partners in Lightning International 2007-es felvásárlásával lett a Philips professzionális lámpatestek üzletágának egyik fontos gyártóbázisa, ahol a cég korábbi közlése szerint elsősorban beltéri felhasználásra szánt lámpatestek készülnek.

A Philips IPSC Tamási Kft. a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium céginformációs szolgálatának adatai szerint 2012-ben 8 milliárd 749 millió forint – több mint 90 százalékban exportból származó – nettó árbevételt ért el, ami 98 millió forinttal haladta meg az előző évi nettó árbevételt.

A cég adózott eredménye tavaly 257 millió forint volt, ami több mint 400 millió forinttal maradt el a 2011-es adózott eredménytől.

MTIEU Pályázati Portál