EU-támogatással fejleszt a bócsai Poli-Farbe

operativprogram.hu
2013. augusztus 23.

A cég 132,7 millió forint támogatást nyert az új színkeverési technológiai rendszer kifejlesztésére.

Az Új Széchenyi Terv keretében 132,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a festékek és bevonó anyagok gyártásával foglalkozó, bócsai székhelyű Poli-Farbe Vegyipari Kft. pigmentpaszta-gyártás és új színkeverési technológiai rendszer kifejlesztésére – tájékoztatást adott a gazdasági társaság csütörtökön.

A társaság közleménye szerint a támogatás segítségével több mint 308,2 millió forintos összköltségvetésű beruházásból innovációs projekt valósul meg. A projekt célkitűzése: teljesen új színkeverési technológia kifejlesztése, nagy hangsúlyt fektetve a színtartósságra, a színazonosságra és a gyors szállításra.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A Poli-Farbe Kft. 1992-ben alakult. A cég festékek, bevonó anyagok gyártásával foglalkozik, és széles termékpalettával van jelen a hazai és a környező országok piacain. A teljesen magyar tulajdonban lévő gazdasági társaság a diszperziós bel- és kültéri falfestékek területén Magyarországon a második legnagyobb gyártó. A színes Poli-Farbe Platinum beltéri falfestékkel piacvezető, magyar innovációs díjat és Magyar Termék Nagydíjat is nyert.

Szabó Antal, a Poli-Farbe Kft. ügyvezető igazgatója korábban sajtótájékoztatóján elmondta: a bócsai székhelyű gazdasági társaság a 2011. évi 6,9 milliárd forint után 2012-ben 7,3 milliárd forint árbevétel ért el, és üzemi eredménye is nőtt. Exportját a múlt évben 8,5 százalékkal 609 millió forintra növelte a társaság, üzemi eredménye 278 millióról 351 millió forintra emelkedett egy év alatt. Ugyanakkor a mennyiségben mért termelés 2,7 százalékkal, 36 944 tonnára csökkent.

A Poli-Farbe 2011-ben hozta létre a Pannon festék hálózatot, amelyhez 94 kisvállalkozás 121 üzlete csatlakozott. A szakkereskedések a “bolt a boltban” koncepció keretében kiemelt helyet biztosítanak a magyar termékeknek.

MTI