Eszközbeszerzés az ÁMEI Zrt-nél

operativprogram.hu
2012. november 30.

Vizsgáló egység beszerzésére 17,9 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az ÁMEI Zrt. az Új Széchenyi Terv keretében.

Az ÁMEI Ásványolajtermék Minőségellenőrzési Zártkörűen Működő Részvénytársaság a magyarországi olajpiac meghatározó szereplője az ásványolaj és ásványolaj-ipari rokon termékek fizikai, kémiai műszeres analitikai vizsgálata, valamint mintavétele területén. Szakmai tevékenységének elismeréseként már 1989-től folyamatosan akkreditált státuszban működik.

A megbízói kör megtartása, valamint új megbízások megszerzése érdekében magas színvonalú, bővülő mérési kapacitást kell biztosítani, az új mérésekhez korszerű eszközökre van szükség.

Ezt a célt szolgálta a projekt segítségével beszerzett, CFR F5 modelljelű vizsgáló egység. A „cetánmotor” a dízelgázolaj cetánszámának meghatározására alkalmas egyhengeres, négyütemű, változtatható kompresszióarányú, indirekt befecskendezésű motor.

A mérés során a vizsgált minta és a referencia üzemanyag elegyek égési tulajdonságait hasonlítja össze szabványos üzemeltetési körülmények között a kompresszióarány változtatásával állandó gyulladási késedelem mellett.

Az Új Széchenyi Terv KMOP 1.2.1-11/A „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése” című pályázati kiírás keretében 17 862 076 forint támogatást elnyert, közel 56 millió forint összköltségű eszközbeszerzési projekt 2011. szeptember 19-én kezdődött és 2012. április 27-én zárult.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

OP


EU Pályázati Portál