Bővíti termelőkapacitását a SCHOTT Hungary

operativprogram.hu
2014. március 9.

Lukácsházán 20 új munkahelyet is létrehoz a gyógyszeriparban használt üvegtermékeket gyártó társaság.

A vasi vállalkozás 664 millió forintot meghaladó, vissza nem térítendő pályázati támogatáshoz jutott az Új Széchenyi Terv technológiafejlesztésre és a foglalkoztatás támogatására kiírt pályázatán, ennek segítségével 2,6 milliárd forint értékű fejlesztést valósít meg. A beruházás nemcsak 514 munkahely megtartását biztosítja, hanem 20 új munkahelyet is teremt – tájékoztatott a pénzügyi igazgató.

A SCHOTT Hungary Kft. 1993 óta működik Lukácsházán, a társaság a gyógyszeripar részére gyárt üveg termékeket, vagyis ampullát, karpullát és üvegcsét, a termékek jelentős részét exportpiacokon értékesítik.

Szabó Imre elmondása szerint a cég megalakulása óta dinamikusan fejleszti tevékenységét, több ütemben építette ki gyártókapacitásait, ez adja a jelenlegi projekt vázát is – fűzte hozzá a pénzügyi igazgató, aki termelési adatokról egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

A nyilvános cégadatok szerint a SCHOTT Hungary Kft. árbevétele a 2012-2013-as üzleti évben 14,2 milliárd forint volt, adózott eredménye 2,7 milliárd forint. Az árbevétel az előző üzleti évhez képest 1,5 milliárd forinttal, az adózott nyereség 500 millió forinttal nőtt.

MTIEU Pályázati Portál