Bővítette eszközparkját a Pharmatéka

operativprogram.hu
2013. július 25.
Pharmateka logo

A 38,3 millió forint összköltségű innovációs projekt során a cég analitikai műszereket szerzett be.

A vállalkozás 24,9 millió forint támogatást nyert el az „Innovációs eredmények hasznosításának támogatása KKV-k részére” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.

A PHARMATÉKA Kutató, Fejlesztő és Szolgáltató Kft. társvállalkozása – a keleti országokba történő gazdasági nyitás érdekében tett – exportbővítő törekvései indokolták a fejlesztést, amelynek eredményeként lehetővé vált a naprakész termékminősítés és a minőségbiztosítás köre is zárttá vált.

A fejlesztésnek kettős célja volt, az egyik a minőségellenőrzés egy kézben történő megvalósítása, gyorsaságának és hatékonyságának elérése az új követelményeknek megfelelően.

A beruházás másik célja új termékfejlesztések folyamatos ellenőrzése (pl.: Heliodextrin), stabilitás vizsgálatok elvégzése és nyomon követése mind a gyógyszeres, mind a takarmányadalékok területén.

Az innovációs projekt során a vállalkozás patogén csíra ellenes preventív készítménycsoportot és technológiát fejlesztett, analizált és szabadalmaztatott adalék-, illetve élelmiszer kiegészítő anyagként.

A beruházás nagyobb tételű külföldi szállítással egy-két éven belül megtérülhet. A fejlesztéssel új munkalehetőséget is teremtett a cég, melynek költségeit részben külső megbízásokkal kívánja kigazdálkodni.

OP


EU Pályázati Portál