Bővítette gyártókapacitását az EPCOS

operativprogram.hu
2014. január 23.

A társaság 3,3 milliárd forint értékű fejlesztést hajtott végre Szombathelyen.

Új munkahelyeket is teremtve bővítette gyártókapacitását Szombathelyen a passzív elektronikai alkatrészeket, főként alumínium elektrolit kondenzátorokat, fojtótekercseket és zavarszűrőket gyártó EPCOS Kft. – közölte a társaság.

A közlemény szerint a cég az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) 822 millió forintos támogatásával, új gyártósorokat helyeztek üzembe, jelentősen növelve a szombathelyi gyár gyártási kapacitását, a komplex technológiai fejlesztés eredményeként pedig 37 embernek teremtettek munkalehetőséget.

Takács Balázs az EPCOS ügyvezető igazgatója korábban azt mondta: egy ekkora léptékű beruházás általában nagyobb létszámbővítéssel szokott együtt járni, de ebben az esetben a projekt magában foglalja az automatizálást is.

Hozzátette: az új gyártósorok elsősorban autóipari elektronikai termékekbe, illetve megújuló energiát termelő gépekbe, berendezésekbe beépíthető alkatrészeket, tekercseket és alumínium elektrolit kondenzátorokat gyártanak. A cég Szombathelyen jelenleg több mint 1700 embert foglalkoztat.

A nyilvános cégadatok szerint a társaság a 2013 március 31-én zárult üzleti évében 200 millió euró árbevételt ért el, szemben az előző üzleti év 227 milliós árbevételével, az árbevétel túlnyomó többsége kivitelből származott. A társaság adózás utáni nyeresége 4,89 millió euró volt, míg egy évvel korábban 14,2 millió euró.

MTIEU Pályázati Portál